نگارش انگیزه نامه توسط امیر طباطبایی

نگارش انگیزه نامه

داستان و انگیزه متقاضی برای ادامه تحصیل، زمینه تحقیقاتی و کاری متقاضی و تمامی وقایعی که دست به دست هم داده‌اند تا متقاضی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه، رشته و کشوری خاص را داشته باشد، در انگیزه نامه جای می‌گیرد. Cover Letter، Motivation Letter و Statement of Purpose مجموعه نام‌هایی است که با تفاوت کمی همگی توضیح انگیزه متقاضی را بیان می‌کنند. این مدرک بر خلاف دید قالب عموم، بسیار نقش مهمی در پروسه مهاجرت تحصیلی ایفا میکنند.

تعداد نگارش انگیزه نامه انجام شده توسط امیر طباطبایی: 53


4.7/5

سطح کلی رضایت کاربران

4.9/5

سطح رضایت از پاسخگویی

4.8/5

کیفیت نگارش انگیزه نامه

4.6/5

سرعت در پاسخگویی

مراحل انجام :

1- پرداخت را انجام دهید.

2- در پروفایل خود فرم مربوطه را پر فرمایید. می‌توانید به منظور ارائه بهتر خدمات، رزومه خود را در قسمت تیکتینگ برای مجری ارسال فرمایید.

3- مجری شما از طریق تیکتینگ در ارتباط خواهد بود تا تمامی سوالات شما را پاسخ دهد یا در صورت نیاز برای تکمیل انگیزه نامه از شما اطلاعاتی فرای فرم مورد نظر بگیرد.

4- در انتها فایل برای شما آپلود شده و شما میتوانید درخواست ادیت داده یا مدرک را تایید فرمایید.

5- لطفا در نظر داشته باشید پس از 5 روز کاری در صورت عدم تایید/تایید از طرف اپلای پلاس مدرک مورد نظر مورد تایید شما تلقی می‌گردد.

هزینه نگارش انگیزه نامه : 1,700,000 تومان
زمان انجام : 4 روز پس از پر کردن فرم توسط متقاضی

در صورت نیاز به انجام زودتر از موعد ذکر شده حتماً از قبل با تیم اپلای پلاس هماهنگ فرمایید. اپلای پلاس ممکن است در زمانی کمتر از زمان ذکر شده خدمات را انجام دهد و یا انجام خدمات تا زمان حداکثر ذکر شده به طول انجامد. مسئولیت برنامه ریزی زمان درخواست با متقاضی است.

کد تخفیف : اعمال
مبلغ قابل پرداخت : 1,700,000 تومان

با توجه به اینكه پیگیری سفارش شما بایستی از طریق حساب کاربری انجام شود، لطفاً ابتدا وارد حساب کاربری شوید و سپس اقدام به ثبت سفارش فرمایید.

نگارش انگیزه نامه (SoP) حرفه ای

سخت ترین قسمت هر مقاله ای، شروع کردن آن است. داشتن یک فرمت کلی نه تنها به شما در نوشتن انگیزه نامه (SoP) کمک می کند، بلکه نشان می دهد ساختار یک انگیزه نامه ی حرفه ای چگونه خواهد بود. در ادامه برخی نکات کلی را در جهت ایده گرفتن از چگونگی نوشتن یک انگیزه نامه (SoP) خوب توضیح داده ایم. آیا واقعاً می خواهید وقت خود را تلف کنید و سعی کنید همه چیزهایی را که باید در مورد نوشتن انگیزه نامه (SoP) خود بدانید، پیدا کنید؟ البته که نه. به همین دلیل ما این راهنمای سریع را نوشتیم تا همه چیزهایی را که باید بدانید، از خیره شده به یک صفحه خالی تا نوشتن اولین انگیزه نامه (SoP) موفقیت آمیز به شما نشان دهیم.

انگیزه نامه (SoP) چیست؟

انگیزه نامه یا بیانیه هدف (Statement of Purpose (SoP)) یک مقاله کاربردی است که دانشجویان متقاضی تحصیل در دوره های دانشگاه های خارج از کشور، برای پذیرش در برنامه ی مورد نظر خود، می نویسند و بهترین راه برای بیان اهداف و دستاوردها برای کمیته پذیرش و اعضای هیئت علمی رشته مربوطه می باشد. انگیزه نامه (SoP) با توجه به رشته ی مورد نظر دارای با نام ها و عناوین متفاوتی بکار برده می شود: Motivation Letter، Statement of Intent، Personal statements، Letter of Interests و Statement of Purpose.

انگیزه نامه (SoP) نه تنها شما را به عنوان یک کاندید مناسب برای برنامه مورد نظرتان نشان می دهد، بلکه توانایی های نوشتاری شما را نیز منعکس می کند. در آینده شما در دانشگاه و مدرسه تحصیلات تکمیلی، ده ها مقاله خواهید نوشت. مقاله های 10تا20 صفحه ای یا بیشتر. با توجه به این نکته، مهم است که نشان دهید شما یک نویسنده بسیار خوبی هم هستید. بدین منظور بهتر است این نکات را در طول نوشتن انگیزه نامه (SoP) رعایت کنید؛ انگیزه نامه (SoP) شما نباید خطاهای هجی یا گرامری داشته باشد، از نوشتار قوی، واضح و مختصر استفاده کنید، از کلیشه ها و زبان تکراری خودداری کنید، از زبان بیش از حد غیررسمی دوری کنید و لحنی مثبت و مطمئن داشته باشید.

چرا دانشگاه ها انگیزه نامه (SoP) می خواهند؟

انگیزه نامه (SoP) به کالج ها و دانشگاه ها کمک می کند تا تصمیم بگیرند که آیا متقاضیان برنامه های آن ها، واقعاً به برنامه مورد نظر خود علاقه دارند، توانایی متقاضی در پیگیری برنامه و تکمیل موفقیت آمیز آن تا چه حد است و اینکه آیا آن ها می توانند به طور چشمگیری در دانشگاه همکاری کنند یا خیر. درست مانند یک رزومه تحصیلی (CV) خوب که به متقاضیان کمک می کند تا خود را با موفقیت به اساتید دانشگاه یا در بازار کار معرفی کنند، یک انگیزه نامه (SoP) خوب به متقاضیان کمک می کند تا نقاط قوت خود را طی مراحل پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور برجسته کنند. انگیزه نامه (SoP) حرفه ای شما، می تواند در جذب کمیته پذیرش که صدها متقاضی دیگر را نیز بررسی می کنند، موثر باشد.

اهمیت انگیزه نامه (SoP) در فرآیند پذیرش تحصیلی

انگیزه نامه (SoP) یکی از مهمترین مؤلفه های اپلیکیشن شما محسوب می شود. شاید بتوان گفت، مهمترین بخش کل مراحل پذیرش است. درواقع با انگیزه نامه (SoP) شما مهمترین برداشت از خودتان را به کمیته پذیرش نشان می دهید. انگیزه نامه (SoP) شما چیزهایی را در مورد شما بیان می کند که یک پروفایل قوی شاید هرگز نتواند. انگیزه نامه (SoP) از نگرش، جاه طلبی، شفافیت فکر و شخصیت شما می گوید؛ همچنین پتانسیل چشم پوشی کمیته پذیرش از نمره پایین GPA و یا میانگین نمرات آزمون هایی مانند SAT، GRE یا GMAT را دارد؛ در حالی که نمرات آزمون ها و معدل اساساً از لحاظ ماهیت عینی هستند، انگیزه نامه (SoP) جنبه ذهنی برنامه شماست. انگیزه نامه (SoP) به شما این فرصت را می دهد تا از متقاضیان دیگر، متمایز شوید.

فرمت کلی انگیزه نامه (SoP) چگونه است؟

فرمت کلی شبیه به هر مقاله علمی دیگر است. شما باید از فونت Times New Roman اندازه 12 و یا فونت های استاندارد دیگر استفاده کنید. حاشیه های 1 اینچی از همه طرف و فاصله 1.5 بین خطوط (ممکن است دانشگاه فرمت متفاوتی بخواهد یا شما بخواید تمام حرفتون را در یک صفحه بنویسید که باید مارجین کمی در نظر بگیرید) نیز لازم است. چنین فرمتی برای انگیزه نامه (SoP) باعث می شود خواندن نوشته ی شما آسان تر شود. متأسفانه، ممکن است شما به خاطر پیروی نکردن از قالب بندی عمومی، امتیاز بیشتری دریافت نکنید. این امر حتی می تواند به شما سود برساند، چرا که بهتر است تمرکز خواننده انگیزه نامه (SoP) خود را به سمت محتوای واقعی خود هدایت کنید، نه یک قالب بندی متفاوت از بقیه انگیزه نامه ها.

آیا باید نام خود را در انگیزه نامه (SoP) بنویسم؟

به طور کلی، نیازی نیست که نام خود را در انگیزه نامه (SoP) ذکر کنید. دلیل این امر این است که انگیزه نامه (SoP) شما بخشی از اپلیکیشن کلی شما است که از قبل نام شما را در سرتاسر آن ذکر شده است. با این حال، مهم است که به الزامات اپلیکیشن رشته مورد نظر خود توجه کنید. اگر الزامات به شما می گوید که باید نام خود را وارد کنید، شما نیز باید از آن دستورالعمل ها پیروی کنید. بدی نیست که در انتهای انگیزه نامه خود نام خود را بنویسید.

تعداد صفحات انگیزه نامه (SoP) چقدر باید باشد؟

در واقع انگیزه نامه (SoP) باید بهتر است که یک صفحه باشد. در صورت نیاز می توانید حداکثر یک و نیم صفحه (در شرایط خاص تا دو صفحه) بنویسید، اما نه بیشتر. شما باید در نوشتن خود اقتصادی باشید. دلیل این امر این است که مأمورین کمیته پذیرش روزانه ده ها فرم اپلیکیشن را می خوانند، بنابراین شما باید بتوانید آنچه را که لازم است بگویید، بطور دقیق و واضح اما مختصر بیان کنید. نوشتن بیش از یک یا یک صفحه و نیم باعث می شود که به نظر برسد در هدف خود برای دانشگاه تمرکز و وضوح خاصی ندارید.

بخش های انگیزه نامه (SoP)

اینکه هر بخش از نوشته های شما باید شامل چه مواردی شود ممکن است کمی سخت باشد. در ادامه یک انگیزه نامه (SoP) ساده با شش پاراگراف را برای شما توضیح داده ایم که به شما در درک و بیان کلیه نکاتی که مأمورین کمیته پذیرش از شما انتظار دارند ببینند، کمک می کند.

پاراگراف اول انگیزه نامه (SoP) - معرفی پیشینه و بیان هدف

در پاراگراف اول، باید خودتان را با پیشینه و بیان هدف یا شغل فعلی خود معرفی کنید. معرفی شما باید مربوط به برنامه خاصی باشد که شما در حال اپلای برای آن هستید. صحبت از علاقه شما به آشپزی هنگام درخواست برای دانشکده پزشکی، به خودی خود به شما کمکی نمی کند. هر اطلاعاتی که شما در معرفی خود می آورید باید به جنبه های خاصی از برنامه مربوط شود. درباره ی رشته ای که می خواهید اپلای کنید و الزامات آن برای اپلای، بطور کامل تحقیق کنید و اطمینان حاصل کنید که آنچه در انگیزه نامه (SoP) می نویسید مستقیماً به جزئیات خاص مندرج در توضیحات رشته مربوط می شود. میتونید از داستان های جذاب (حتی کودکی نه الزاماً) استفاده کنید.

پاراگراف دوم انگیزه نامه (SoP) – چرا هدفتان این است؟

پاراگراف دوم، باید توضیح دهد که چگونه شما به حیطه تحصیلی مورد نظر خود علاقه مند شدید. وقتی این مسئله را روشن کردید که پیشینه و هدفی در رابطه با رشته مورد نظر خود دارید، علاقه خود را در مورد آن توضیح دهید. انگیزه نامه (SoP) شما به کمیته پذیرش می گوید که چرا برای این رشته و این برنامه درخواست می کنید.

سعی کنید در انگیزه نامه (SoP) خود، دلایل خیلی کلی را بیان نکنید، مثلا 'من دوست دارم به مردم کمک کنم'. بیان دلایل کلی از این قبیل در انگیزه نامه (SoP)، به کمیته پذیرش کمک نمی کند شما را به عنوان یک فرد درک کنند؛ به این خاطر که افراد زیادی این دلایل را بیان می کنند. مطمئنا شما واقعا دوست دارید به مردم کمک کنید و این بسیار عالی است، اما در نگارش انگیزه نامه (SoP) لازم است عمیق تر وارد موضوع شوید؛ چرا دوست دارید به مردم کمک کنید؟ چه چیزی باعث می شود که شما به مردم کمک کنید؟ چرا می خواهید این رشته خاص را برای کمک به مردم یاد بگیرید؟ هرچه بیشتر و بهتر دلایل خود را درک کنید، بهتر می توانید کمیته پذیرش را قانع کنید که شما انتخاب درستی برای تحصیل در رشته مورد نظر هستید.

پاراگراف سوم و چهارم انگیزه نامه (SoP) – چرا شما کاندیدای مناسبی برای برنامه هستید؟

در پاراگراف سوم، تجربیاتی را که قبلاً در حوزه تحصیلی خود داشته اید بطور خلاصه شرح دهید. به هر شغل، کارآموزی، پروژه و مواردی از این دست فکر کنید. ممکن است برای برخی افراد به یاد آوردن هر تجربه عملی که داشته اند دشوار باشد. اگر شما جزو این دسته از افراد هستید، سعی کنید با برخی از دوستان یا خانواده که شما را به خوبی می شناسند صحبت کنید. آن ها ممکن است بتوانند به شما کمک کنند تا در مورد برخی تجربه های مرتبط فکر کنید و به یاد آورید.

به پیش زمینه و اهداف شغلی خود در پاراگراف اول نگاه کنید. این ها باید مرجع شما هنگام صحبت در مورد تجربه تان در انگیزه نامه (SoP) باشند. در حالی که از شرح الزامات مورد نیاز دانشگاه مورد نظر برای نگارش انگیزه نامه (SoP) به عنوان راهنما استفاده می کنید، درباره هر تجربه مرتبط با رشته صحبت کنید. هرچه تجربه مستقیم تر باشد بهتر است. اگر تجربه مرتبط مستقیمی ندارید، نزدیک ترین تجربه ممکن به رشته را انتخاب کنید. حتما به نحوه ارتباط تجربه خود با رشته اشاره کنید. این نشان می دهد که شما درک کاملی از رشته دارید.

مورد بعدی پاراگراف چهارم است که در آن می توانید از تجربیات دیگری که در تصمیم گیری برای انتخاب حوزه تحصیلی خاص شما نقش داشته اند، صحبت کنید. این کار را به طور خلاصه انجام دهید. انگیزه نامه (SoP) شما جایی برای ارائه روایت های طولانی نیست.

اگر اطلاعات دیگری وجود دارد که شما فکر می کنید مسئول پذیرش باید درباره شما بداند، آن را در انتهای این قسمت وارد کنید. تأکید بر این نکته مهم است که آیا مسئول پذیرش باید واقعاً این اطلاعات را بداند؟ از خودتان بپرسید که آیا می توانید به طور مشخص ارزش خاصی را که این تجربیات اخیر به داستان شما اضافه می کنند بیان کنید. اما هنوز هم باید در انگیزه نامه (SoP) به طور واضح توضیح داده شود که چرا شما بهترین فرد برای برنامه هستید.

پاراگراف پنجم انگیزه نامه (SoP) – در آینده می خواهید چه کاری انجام دهید؟

در پاراگراف پایانی باید خیلی کوتاه اهداف شغلی بلند مدت خود را شرح دهید. هنگام نوشتن این مطلب بسیار واضح و مشخص باشید. همچنین، توجه داشته باشید که چگونه این هدف کمی متفاوت از هدف فعلی ذکر شده در پاراگراف اول انگیزه نامه (SoP) است. در پاراگراف اول شما در مورد کارهایی که می خواهید در حال حاضر انجام دهید صحبت می کنید، به عبارت دیگر هدف بعدی که می خواهید به آن برسید. اما پاراگراف پایانی درباره جایگاهی که می خواهید پس از سال ها به آن برسید، بحث می کند. به عنوان مثال، قدم بعدی شما ممکن است این باشد که میخواهید مدیر شوید، اما ممکن است هدف بلند مدت شما این باشد که مدیر عامل باشید (یا هر عنوان مرتبط قابل استفاده در رشته شما).

تا این لحظه، شما در مورد گذشته و حال صحبت کرده اید. همه ی این ها برای نشان دادن چگونگی مناسب بودن شما برای برنامه در حال حاضر مهم هستند. از دید کمیته پذیرش، آن ها می خواهند متقاضیانی را انتخاب کنند که دید طولانی مدت مربوط به برنامه دارند. این امر به آن ها نشان می دهد که شما به وضوح درک درستی از استفاده از آنچه یاد خواهید گرفت تا در آینده واقعاً رشد کرده و در زمینه تحصیلی خود پیشرفت کنید، دارید. چرا یک مأمور پذیرش بخواهد دانشجویی را بپذیرد که تصویری روشنی از چگونگی پیشرفت در رشته خود نداشته باشد؟ برای آن ها معنی ندارد که دانشجویی را انتخاب کنند که هدف بلند مدت خود را نمی داند.

پاراگراف ششم انگیزه نامه (SoP) – دلیل انتخاب دانشگاه و رشته (پوزیشن) مورد نظر؟

خیلی مهمه که کمیته بدونه شما چرا اون دانشگاه را انتخاب کرده اید. دلیل های بسیار دقیق و جزئی بیارید. خیلی مهمه که بدونن و احساس کنن که شما بدون برنامه این دانشگاه را انتخاب نکرده اید. باید بدونن شما انتخاب اصلیتون همین دانشگاه هست. این پاراگراف و پاراگراف قبلی به اندازه 4 پاراگراف پیشین مهم است و نباید دست کم گرفته شود.

نحوه استفاده موثر از این فرمت برای نوشتن انگیزه نامه (SoP)

اکنون که شما یک ایده اساسی درمورد چگونگی قالب انگیزه نامه (SoP) دارید، کار بعدی که باید انجام دهید این است که شروع به نوشتن کنید. اگر فکر می کنید آماده هستید، می توانید بلافاصله شروع به نوشتن کنید. اگر کاملاً مطمئن نیستید که این قالب به چه صورت به نظر می رسد، باید چند نمونه انگیزه نامه (SoP) را مطالعه کنید. در حالی که انگیزه نامه های نمونه را می خوانید، سعی کنید متوجه شوید که نویسنده چگونه و در چه جاهایی از فرمت فوق پیروی کرده یا از آن فاصله گرفته است. آیا شما فکر می کنید نویسنده در انگیزه نامه خود واضح بوده یا خیر و اینکه خود شما باید چه کارهایی هنگام نوشتن انگیزه نامه (SoP) انجام دهید. حتماً هنگام خواندن انگیزه نامه های دیگر یادداشت بردارید و از آن ها به عنوان مرجع استفاده کنید. به یاد داشته باشید که شما می خواهید به کمیته پذیرش نشان دهید که به طور واضح روی هدف خود برای پذیرش در این برنامه متمرکز هستید. این روند به شما کمک می کند تا واقعاً کنترل کنید که چگونه خودتان را در نوشتار خود نشان دهید.

کلام آخر، نگارش و ویرایش امری بسیار پیچیده است. فرمت انگیزه نامه (SoP) ذکر شده برای این بود که به شما کمک کنیم بتوانید شروع خوبی برای نوشتن انگیزه نامه (SoP) خودتان داشته باشید، اما مواردی فراتر از این فرمت وجود دارد. در انتخاب فعل مناسب برای جملات یک هنر زیبا وجود دارد. شما همچنین نیاز دارید که از نوشتن درهم و برهم و پراکنده، دوری کنید و پیام خود را فقط با ترکیبی از یک مشت کلمات قلنبه سلنبه و تحریک آمیز تحویل ندهید. نوشتن خوب بازتابی از تفکر روشن است که قابل مشاهده است. هنگامی که شما تنها یک صفحه برای متقاعد کردن یک غریبه دارید تا آینده شما همان چیزی شود که فکر می کنید باید باشد؛ لازم است مطالب بسیار خوبی در آن بنویسید. وقتی در حال نوشتن مطلبی به این مهمی به عنوان انگیزه نامه (SoP) هستید، به یاد داشته باشید یک مقاله که به خوبی ویرایش شده می تواند تفاوت بین نامه پذیرش شده و نامه رد شده را ایجاد کند. اگر از دانشگاه های مورد نظر ریجکت شوید، ممکن است مجبور شوید ماه ها یا حتی یک سال صبر کنید تا دوباره بتوانید اپلای کنید. اگر می خواهید مطمئن شوید که انگیزه نامه (SoP) و مقالات دیگر مربوط به اپلای شما، بهترین شانس را برای گرفتن نامه قبولی از دانشگاه مورد نظر شما دارند، استخدام یک ویرایشگر حرفه ای را در نظر بگیرید. تیم اپلای پلاس، آماده کمک به شما در جهت امور اخذ پذیرش تحصیلی می باشد. به سادگی می توانید سفارش انگیزه نامه (SoP) خود را ثبت کرده و در کمتر از 5 روز به انگیزه نامه (SoP) حرفه ای و اختصاصی خودتان که توسط تیم مجرب اپلای پلاس نوشته شده است دسترسی داشته باشید و بدون نگرانی پروسه ی اپلای خود را شروع کنید یا آن را ادامه دهید.