دسته بندی: ویزا و سفارت
۱۴۰۳/۰۴/۱۹
نویسنده : سینا حجازی
تحقیقات جدید جهانی از Intead و Studyportals نشان میدهد که تعداد زیادی از دانشجویانی که به آمریکا به عنوان مقصد تحصیلی فکر میکنند، برایشان مهم نیست که کدام نامزد ریاست جمهوری (بایدن یا ترامپ) انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا را برنده شود. هرچند بیشتر آنها ترجیح میدهند بایدن رئیسجمهور باشد، اما تعداد قابل توجهی از دانشجویان نیز احتمالاً ترجیح میدهند در صورت پیروزی ترامپ در آمریکا تحصیل کنند. نفرت از ترامپ در مقایسه با تحقیقات قبلی در سال ۲۰۱۶ به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
یک نظرسنجی جهانی که تازه منتشر شده است، شامل چندین یافته شگفتانگیز است - از جمله اینکه بخش قابل توجهی از دانشجویان بینالمللی در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات آتی آمریکا (۵ نوامبر ۲۰۲۴) و رئیسجمهور شدن دوباره، احتمالاً آمریکا را به سایر مقاصد تحصیلی ترجیح میدهند.
این نظرسنجی در مارس و آوریل ۲۰۲۴ انجام شد و تقریباً ۲۵۰۰ دانشجو از ۱۰۶ کشور به آن پاسخ دادند. بیش از نیمی (۵۸٪) از آفریقا، ۲۹٪ از آسیا، و ۷٪ از اروپا بودند؛ تعداد کمتری از دانشجویان نیز از سایر مناطق بودند. بیشتر پاسخدهندگان دانشجو به برنامههای تحصیلات تکمیلی (۳۸٪) یا دکتری (۳۷٪) - به ویژه برنامههای مربوط به رشتههای STEM علاقهمند بودند.
همانطور که همیشه، انگیزههای شغلی در صدر فهرست دلایل علاقهمندی دانشجویان به تحصیل در خارج از کشور قرار داشت و بخش قابل توجهی از دانشجویان مصمم بودند که مهارتهای کسبشده در خارج از کشور را به کشور خود بازگردانند. یادگیری زبان انگلیسی نیز یکی از دلایل رایج بود.
بیش از ۴۰٪ از دانشجویان به طور کلی نگران تبعیض مذهبی یا نژادی، امنیت شخصی یا بیثباتی سیاسی نبودند. این نسبت در آمریکای لاتین به طور قابل توجهی افزایش یافت، جایی که سهچهارم پاسخدهندگان نگرانیای در مورد تبعیض یا امنیت در کشور میزبان نداشتند. بیش از ۶۰٪ از پاسخدهندگان آمریکای لاتین نیز گفتند که مسائل امنیتی در کشور خودشان دلیلی برای تمایل به تحصیل در خارج از کشور نیست.
محققان Intead/Studyportals این فرضیه را ارائه میدهند که نگرانی کم درباره امنیت و حفاظت میتواند ناشی از زندگی در محیطهای اجتماعی-سیاسی پیچیده و متغیر کشورهایشان باشد که میتواند موجب کاهش حساسیت به تغییرات یا عدم امنیت احتمالی در هر جایی شود.
هشت سال پیش، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، Intead/Studyportals یک نظرسنجی انجام داد که نشان داد (۱) "نفرت قابل توجهی" از ترامپ نامزد آن زمان وجود داشت و (۲) ترجیح برای نامزد هیلاری کلینتون. همانطور که میدانیم، ترامپ آن انتخابات را برنده شد و در دوره ریاست جمهوری خود (۲۰۱۶–۲۰۲۰)، به شدت متعهد بود که دانشجویان چینی و مسلمان را در آمریکا ناخواسته کند. در واقع، دولت او در سال ۲۰۱۷ دانشجویان از شش کشور با اکثریت مسلمان را از ورود به آمریکا برای تحصیل منع کرد.
در دوره ترامپ، روند کاهش ثبتنام دانشجویان بینالمللی در آمریکا تسریع شد و ثبتنامهای خارجی به پایینترین حد خود در سال ۲۰۲۰/۲۱ رسید. این روند تحت ریاست جمهوری بایدن معکوس شد و تعداد دانشجویان خارجی در آمریکا در سال ۲۰۲۲/۲۳ به نزدیکترین رکورد خود رسید. تحقیقات اخیر IDP نشان داده است که آمریکا اکنون در رتبه اول مقاصد تحصیلی مورد ترجیح قرار دارد، زیرا تغییرات سیاستی در استرالیا، کانادا و انگلستان جذابیت این کشورها را برای دانشجویان بینالمللی کاهش داده است.
در حالی که ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴ کمپین میکند، وعده داده است که "شدیدترین فرآیند بررسی در تاریخ آمریکا" اطمینان حاصل خواهد کرد که فقط "ماهریترین فارغالتحصیلان که میتوانند به آمریکا کمکهای قابل توجهی بکنند" پس از اتمام برنامههای تحصیلی خود مجاز به اقامت خواهند بود. بیتردید، سیاستهای محدود کنندهتر میتواند رقابتپذیری آمریکا در بازارهای دانشجویان بینالمللی را تحت تأثیر قرار دهد.
اما وعدههای ترامپ برای افزایش نظارت و نگرش تاریخی او نسبت به مهاجران و دانشجویان بینالمللی به نظر نمیرسد که بسیاری از دانشجویان آیندهنگر را از تحصیل در آمریکا باز دارد.
هنگام پرسش از دانشجویان درباره احساساتشان نسبت به انتخابات آتی آمریکا، ۴۴٪ گفتند که در صورت پیروزی بایدن بیشتر به تحصیل در آمریکا علاقهمند خواهند بود، اما ۳۰٪ نیز در صورت پیروزی ترامپ این تمایل را داشتند. ۴۲٪ اعلام کردند که نتیجه انتخابات برایشان تفاوتی ندارد.
این بدان معناست که تقریباً سهچهارم پاسخدهندگان در صورت پیروزی ترامپ از تحصیل در آمریکا منصرف نمیشوند - که نسبت به ۲۸٪ که گفتند در صورت پیروزی ترامپ کمتر تمایل به تحصیل در آمریکا دارند، درصد بسیار بالاتری است.
پاسخدهندگان به نظرسنجی گزینهای برای ارائه دلایل احساساتشان درباره هر نامزد ریاست جمهوری داشتند. به طور کلی، در میان کسانی که بایدن را ترجیح میدادند، این حس وجود داشت که ریاست جمهوری او به معنای "رویکرد دیپلماتیک و روابط بینالمللی سنتیتر، که احتمالاً محیطی بیشتر خوشایند برای دانشجویان بینالمللی ایجاد میکند" خواهد بود.
برای ۳۰٪ که در صورت پیروزی ترامپ بیشتر تمایل به تحصیل در آمریکا داشتند، نظرات نوشتاری نشان میدهد که احساس میکردند دانشجویان فرصتهای شغلی بهتری تحت ریاست جمهوری ترامپ خواهند داشت:
"پاسخهای نوشتاری نشان میدهد که رشد اقتصادی و ایجاد شغل، همراه با سیاستهایی که ممکن است تحت رهبری جمهوریخواهان ایجاد شود، میتواند باعث پیشرفت شغلی و دسترسی بیشتر آنها به بازار کار آمریکا شود."
شایان ذکر است که تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا در چهار سال ریاست جمهوری بایدن ۸.۴٪ (هنگام تعدیل برای تورم) افزایش یافته است، که بالاتر از نرخ رشد تحت ریاست جمهوری قبلی ترامپ است. اما یک باور قدیمی در آمریکا وجود دارد که جمهوریخواهان (حزب ترامپ) بیشتر از دموکراتها (حزب بایدن) به اقتصاد اولویت میدهند، شاید به دلیل گرایش لیبرالتر و پیشروتر دموکراتها.
محققان Intead/Studyportals این نظر دقیق را ارائه میدهند:
"علاوه بر این، تجربه ما منجر به این تصور میشود که شعارهای ملیگرایانه و سیاستهای ترامپ ممکن است به دانشجویانی که به ایدئولوژیهای میهنپرستانه علاقهمند هستند یا به دنبال تجربه فرهنگی بیشتری هستند، جذابیت داشته باشد. با دنبال کردن منطق ما، به این پاسخدهندگان یک دوره ریاست جمهوری ترامپ ممکن است به این معنا باشد که آمریکا کمتر در امور خارجی دخالت خواهد کرد و کمتر تمایل به مداخله در مسائل داخلی دیگر کشورها دارد - یک موضع نسبتا ضد استعماری که میتواند برای شهروندان کشورهای در حال ظهور/در حال توسعه جذاب باشد."
تقریباً نیمی از دانشجویان مورد بررسی (۴۲٪) گفتند که محیط سیاسی در آمریکا تأثیری بر انگیزههایشان برای تحصیل در این کشور ندارد. محققان Intead/Studyportals تعدادی نظریه در مورد این یافته ارائه میدهند، از جمله این ایده که فضای سیاسی آمریکا به گونهای است که دانشجویان به سختی میتوانند انتخابات را جدی بگیرند. در عوض، آنها فقط بر کیفیت مؤسسات آمریکایی و تمایل به داشتن شغلی خوب تمرکز میکنند.
گزارش "همسایگان خود را بشناسید" شامل نمودار جالبی است. به خاطر داشته باشید که در سال ۲۰۱۶، حمله به ساختمان کنگره آمریکا (۶ ژانویه ۲۰۲۱) توسط جمعیتی از حامیان ترامپ که نمیخواستند پیروزی انتخاباتی بایدن را بپذیرند، هنوز اتفاق نیفتاده بود. همچنین دهها اتهام جنایی و محکومیت علیه ترامپ هنوز در دادگاهها به جریان نیفتاده بود. با این حال، پاسخدهندگان به نظرسنجی دو برابر بیشتر تمایل داشتند که در سال ۲۰۲۴ تحت ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا تحصیل کنند تا در سال ۲۰۱۶.
نسبت بسیار بزرگتر علاقهمندان در سال ۲۰۲۴ تحت ریاست جمهوری ترامپ به روشهای مختلف شگفتانگیز است، به ویژه با توجه به نحوه برخورد ترامپ با مسئله دانشجویان بینالمللی در گذشته. اما شاید این یافته را میتوان در زمینه افزایش بیتفاوتی و/یا بدبینی جوانان نسبت به سیاست و سیاستمداران به طور کلی مشاهده کرد، زیرا جوانان دنیای خود را که به طور فزایندهای گرفتار آب و هوای شدید و جنگهای ویرانگر است، تماشا میکنند. همانطور که آمریکا به سمت انتخابات نوامبر پیش میرود:
مرکز پژوهشی پیو یافته است که ۳ نفر از هر ۱۰ نفر در ۲۴ کشور به سیستمهای سیاسی اقتدارگرا تمایل دارند - و این نسبت در آسیا و آفریقا افزایش مییابد. هرچه مردم فقیرتر باشند، احتمال بیشتری دارد که دولتهای اقتدارگرا را به دولتهای انتخابی دموکراتیک ترجیح دهند. چین و روسیه، هر دو تحت رژیمهای اقتدارگرای فزاینده کنترل، در حال قدرتمندتر شدن در جهان هستند و کشورهای دموکراتیک مجاور تحت فشار قرار دارند. کنوانسیونهای دموکراتیک هند تحت ریاست جمهوری مودی به چالش کشیده شده است. کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا تحت دیکتاتوری اداره میشوند. رئیسجمهور ترکیه اردوغان و رئیسجمهور مجارستان اوربان به طور مداوم قوانین اتحادیه اروپا را مسدود میکنند و سنتهای دموکراتیک در ترکیه و مجارستان در سالهای اخیر تحت این رهبران تضعیف شده است. حزب راستگرای افراطی مارین لوپن در فرانسه در حال پیشرفت است. تنها ۱۲٪ از کشورهای آفریقایی به عنوان واقعاً دموکراتیک در نظر گرفته میشوند. دانشجویان آیندهنگر در دورانی زندگی میکنند که ایده دموکراسی به طور فزایندهای تحت فشار قرار دارد. در این زمینه، اینکه رئیسجمهوری که وعده داده است "تنها در روز اول دیکتاتور باشد" ممکن است در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ سوگند یاد کند، دیگر به اندازه گذشته شوکهکننده نیست.
در این میان، دانشجویان همچنان به دنبال تحصیل در مؤسساتی هستند که میتوانند آینده روشنتری برایشان فراهم کنند و این انگیزه کلی ممکن است پشت برخی از یافتههای شگفتانگیز تحقیقات Intead/Studyportals باشد.
نویسنده : سینا حجازی
منبع : https://monitor.icef.com/2024/07/would-a-second-trump-presidency-make-the-us-more-or-less-attractive-to-foreign-students/